Open weekend!

welkom zonder afspraak

alle openingsuren

De Engelse cockerspaniël is een hondenras. De Engelse cockerspaniël is een ijverig, actief, en krachtig jachthondje, met een altijd vrolijk kwispelend staartje. Meestal werd de staart (voor het coupeerverbod) gecoupeerd. Zijn lichaam is gebalanceerd en compact. Idealiter moet de afstand van de schoft tot de grond gelijk zijn aan de afstand van de schoft tot aan de staartaanzet. De vacht van de cockerspaniël is glad en aanliggend, zijdeachtig en niet gegolfd; de bevedering is niet zo overvloedig.

 

Inhoud 

1 Kenmerken en eigenschappen

2 Gezondheid

3 Karakter

4 Externe links

Kenmerken en eigenschappen

Schofthoogte: Reu 40 - 41 cm. Teef 38 - 39 cm

Gewicht: Reu 14 - 15 kg. Teef 12 - 13 kg

Leeftijd: tot 13 - 14 jaar

Kleur: eenkleurig zwart of rood;bruin (chocolate); roodsable en bruinsable; zwart met roodbruine aftekening (black and tan) of zwart-wit, oranjewit, zwart-wit met bruin (tricolor) alsmede rood-, bruin- en zwartschimmels.

Gezondheid

De Engelse cockerspaniël wordt volgens de richtlijnen van de Nederlandse Spanielclub onderzocht op de oogaandoeningen PRA en cataract en op heupdysplasie. Verder komt er regelmatig cardiomyopathie (hartaandoening) bij voor en doofheid. Andere voorkomende aandoeningen bij de cockerspaniël zijn hermafrodie (voorkomen van zowel vrouwelijke als mannelijke eigenschappen bij één dier), auto-immuunziektes, tumoren en ontstekingen aan lipplooien (lipplooieczeem).

 

Karakter

De cockerspaniël is een jachthond, en zal reageren op vogels, konijnen en katten die hij ziet. Het is een kindvriendelijk en altijd vrolijk en energiek hondenras. Verder houdt de cocker van water en zwemmen, evenals apporteren. Hij kan ook goed samenleven met katten indien dit hem aangeleerd is als pup.

 

Billie uit de stripreeks Bollie en Billie is een cockerspaniel.

 

Bekijk hier onze beschikbare pups

Open weekend!

welkom zonder afspraak

alle openingsuren

Thuisbezorging mogelijk

inclusief dierenbenodigdheden

Je krijgt altijd garantie op onze pups.

Zo hoort het!

meer weten over garantie

Kennel Pups&Zo

Ontmoet onze pups te Merksplas in de provincie Antwerpen, vlakbij de Nederlandse grens.

Plan je route